Jeden kopeček s příchutí moravského uzeného a druhý pivní, prosím!

Experimentujete rádi? Co třeba neobvyklé chutě zmrzliny? Máme pro vás skvělý tip. Vyzkoušejte nové příchutě kopečkové zmrzliny! Nedáte dopustit na svíčkovou s pivem nebo raději koprovku? Ano, i tyto ingredience dnes můžete ochutnat ve zmrzlině.

Kromě tradiční příchutí čokolády, jahod nebo vanilky, které preferuje většina, můžete ochutnat i ostřejší příchutě. Pro gurmány se dnes připravují takové speciality jako točená zmrzlina rumová, whisky, ze slivovice a dokonce i čabajková nebo teplá! Fantazii se meze nekladou.

Až budete u svého oblíbeného zmrzlináře, zeptejte se po nějaké netradiční příchuti a potěšte chuťové pohárky! Dejte si pozor, aby vaše zmrzlina pocházela z opravdu kvalitních ingrediencí. K výrobě zmrzliny jsou  často využívány levné náhražky z rostlinného tuku, barviv a konzervantů.

Pokud pojedete kolem, zastavte se ve Stráži pod Ralskem ve zmrzlinárně a ochutnejte přes 100 druhů! Podle cukrářů jsou letošním hitem játra v čokoládě.

Související články:

Domácí vanilková zmrzlina

Domácí zmrzlina bez zmrzlinového přístroje

Ochuťte si zmrzlinu podle svého!

5 chladivých rekordů